Podcast: «For mye, for hardt, for tidlig» – et kraftig varsku om idrettsskader blant barn og ungdom

Barn og unge skader seg mer enn før. Skadene kommer tidligere, og de er mer alvorlige. I ungdomsidretten er det grunn til å spørre om det vi holder på med i det hele tatt er sunt.

https://podtail.com/no/podcast/pappatrenerne/-for-mye-for-hardt-for-tidlig-et-kraftig-varsku-om/

Dagens gjester i Pappatrenerne er kraftig bekymret for utviklingen. Håvard Moksnes er idrettsfysioterapeut på Olympiatoppen og ekspert på kneskader. Han er den som får telefonen når våre aller beste ryker korsbåndet. Håvard har hjulpet utøvere som Aksel Lund Svindal og Nora Mørk tilbake fra alvorlige skader. Men Håvard jobber også med barn og ungdom, og det er disse skadene som bekymrer mest.

Christian Thue Bjørndal er førsteamanuensis ved Institutt for idrett og samfunnsvitenskap på NIH. I det siste har han blant annet gjennomført en studie på 200 elever ved håndballinjer på videregående skoler i Norge. Resultatet er skremmende: 40% – 4 av 10! – sliter med alvorlige helseplager.

I denne episoden får du også høre Pappatrenerne teste en viktig nyhet i norsk idrett. Trenerattesten er et verktøy vi applauderer helhjertet. Vi oppfordrer alle til å gå inn på trener.nif.no for å gjennomføre Trenerattesten.

Forfatter: Christian Thue Bjørndal

Christian is an associate professor at the Norwegian School of Sport Sciences and handball coach. His research and teaching focuses on sports coaching and athlete development, skill adaptation and development and handball. He is certified EHF Master Coach and has extensive coaching and teaching background in youth and elite handball.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..